Boktips: ”SLUTA ALDRIG GÅ”

Inte bara ett tips, en uppmaning: läs den här boken! Julrush, hög arbetsbelastning, dygnets timmar räcker inte till. Är en snabb sväng in på Ica tillsammans med yngsta dottern, för att köpa någon ingrediens som saknas. Det sista jag är ute efter just nu är en bok att läsa. Noterar inte ens hyllan med pocketböcker men hinner uppfatta en boktitel som får mig att tvärnita. Tar upp boken som står på nyheter-hyllan: ”Sluta aldrig gå”. Får en stark känsla inom mig: läs den här boken. Som om någon uppmanar mig till det. Köper boken. När julhelgen har passerat läser jag den. Kan inte sluta. Hela nyårsdagen går åt.

Christina Rickardssons personliga berättelse är extremt stark. Berättelsen om hennes barndom som startade med flera år som extremt utsatt gatubarn i São Paulo, Brasilien, via något år på barnhem, innan hon som åttaåring adopterades till en familj i ett mindre samhälle i norra Sverige; om hennes sökande efter svar i vuxen ålder, för att kunna bli en hel människa efter allt hon varit med om … Det är en bok som inte bara fängslar, den berör på djupet och sätter spår. Viktiga spår! Bara läs den!

//Ingela Hellqvist

Boktips: Sluta Aldrig Gå, av Christina Rickardsson. Oerhört stark – oerhört berörande – oerhört viktig. Läs den!
Facebook
Facebook
Pinterest
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Google+
http://scriblife.se/2018/01/boktips-sluta-aldrig-ga/
Follow by Email
RSS