”Osynlig” makeup i rosa touch

Förberedelserna inför den ljuvliga midsommarfesten får oss att leta långt in i garderob såväl som i butiker efter den rätta, oskuldsfullt ljusa – gärna vita – outfiten. För egen del får helst det strama, högklackade, tillrättalagda stå tillbaka för ett lösare hår, helst med slingrande lockar (hejja locktången som nu får arbeta övertid med mitt spikraka svall!), en löst sittande klänning eller blus och sandaler – eller varför inte ett par snygga gummistövlar? Allt för att uppnå en känsla av vacker romantik som inte utesluter en promenad i skogen i den sena, ljusa (och självklart regn- och myggfria) sommarnatten.

Så får du midsommarlooken

Men vilken makeup väljer man till detta? Inte mycket. Eller åtminstone ska det helst inte se så mycket ut. Vilket kan kräva sin kunskap. Här kommer mina bästa midsommartips:

1) Jämna ut hudtonen med en tunn foundation som dämpar flammighet men ändå låter ditt ansiktes karaktär lysa igenom.

2) Om det behövs, fixera och matta ner med det tunnaste lager av puder. Undvik dock puder på området kring ögonen där det lätt lägger sig i linjer och skapar ”kakighet” eller ger huden ett uttorkat utseende.

3) Lägg en ljusbeige ögonskugga över hela ögonlocket.

4) Markera franslinjen med en ögonpenna (svart, mörkt blå, grå eller mossgrön) längs den övre fransraden och kräma på med mascara(!)

Mac Cremesheen Glass La Salsa och Nouba Lipshine Volume nr 62
Två av ScribLifes superfavoriter bland lipgloss i sommar: MAC Cremesheen Glass La Salsa och Nouba Lipshine Volum nr 62. Foto: ScribLife

5) Och så den viktiga touchen till denna oskuldsfulla sommarlook: ljuvligt babyrosa toner, på läppar, kinder (svept nära ögonen) och naglar.

6) Avsluta gärna med årets trend: highlighterpuder.

Slutligen, försök att lämna alla måsten bakom dig för en stund, tillåt dig att njuta av stunden och låt sommarglädjen få ta plats, för ett leende ursprunget i glädje är din allra vackraste accessoar!

Naglarna kan verka som en detalj med väldigt liten betydelse för helheten men faktum är att somrigt ljusrosa naglar ger en mycket vacker touch till hela den ljuvligt skira sommarlooken. Nagellacken på bilden: O.P.I ”Princess Rule!” och Essie nr 313, båda köpta på Kicks.
Somrigt nagellack från Essie!
Photo: ScribLife.

Lycka till och Glad Midsommar!

Facebook
Facebook
Pinterest
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Google+
http://scriblife.se/2017/06/osynlig-makeup-i-en-rosa-touch-av-sommar/
Follow by Email
RSS