Matt, en läppfavorit!

För 20 år sedan var det en utmaning att sälja läpprodukter med pärlemor. ”Det ska vara matt. Brunbeige. Är det inte liiite glans i den där? Nej, då vill jag inte ha den!” Men pendeln svänger och några år senare fanns det knappt att få tag i en läppfärg utan lyster.

Men parallellt med att lystern blivit allt mer extrem och nu landat i både lösa glitterkorn som fästest med hudklister och läppglans med plastblank effekt har dock det matta åter lagt sig tung i den andra vågskålen. Matt, gärna i brun, brungrå, beige, vitbeige men även mörkt sammetsröd – och djupblå(!) – är nu åter high fashion. 

Mac retro matte
Ny matt favorit till samlingen! Nya Simply Smoked Retro Matte, direkt från MAC Cosmetics.

Äntligen, jublar vi! För det matta är ju SÅ sofistikerat. Skapar en djupt tilldragandesammetslook som istället låter ögonens naturliga lyster få glänsa. Matt i naturliga toner fungerar såväl vardag som fest. Även till ett i övrigt ganska osminkat ansikte. (Lite foundation för att jämna ut och så ett matt läppstift till det!) Och matt i kraftiga toner bidrar med den perfekta, eleganta pricken över i till den lilla svarta. Varken mer – eller mindre!

 

Facebook
Facebook
Pinterest
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Google+
http://scriblife.se/2017/01/matt-en-lappfavorit/
Follow by Email
RSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *