LITE HELIKOPTERPERSPEKTIV, TACK!

VAD ÄR DET MED SPORTVÄRLDEN?

ThereseJohaug artikel
Therese Johaug i media
Therese Johaug_wiki
Foto: Wikipedia

 

 

 

 

 

 

Norska elitskidåkaren Therese Johaug rullas just nu i tjära och fjädrar i rätten såväl som i internationell media. Varför? Jo, för att hon använt ett läppcerat på sina spruckna läppar. Utan hennes vetskap fick hon därmed ”i sig” (ynka) 13 NANOGRAM PER MILLILITER av det dopingklassade ämnet Clostebol som det behövs TUSEN GÅNGER MER av i kroppen för att ens misstänkas ha någon som helst prestationstimulerande effekt.

punchpokal ajjabajja

Är inte det ungefär som att bli tagen för rattfylleri (och anhållen och åklagad och uthängd i media och slutligen blivit tvungen att avbryta hela sin karriär) för att ha ätit en Punchpokal innan man satte sig i bilen?

Finns det då inget helikopterperspektiv alls inom sportvärlden? Eller respekt för individer? Den skuld som vältras över Therese Johaug, 28, är ju fullständigt oproportionerlig. Rena häxbränningen. Nej, nu får det vara nog. Vi står på din sida, Therese Johaug. Upprättelse, är vad du ska ha!

Å andra sidan … Om en enda ingrediens, av alla ingredienser i en liten läppkräm, kan ge en sådan kraftfull ”dunderhonungs-effekt” till hela kroppen att en elitidrottare måste dömas för fusk, rullas i tjära och fjädrar och riskera totalt karriärhaveri för att ha smörjt lite av den på sina läppar – vad kan då inte dagliga doser av helt vanliga hudvårdsprodukter, som ju är proppade med ”föryngrande, återbyggande” näringsämnen, göra med oss vanliga döda? Rena rama återfödseln! Jag säger bara: hit med allt vad som utlovar cellförnyelse och anti-age. Hudvård har fått en helt ny mening!

Facebook
Facebook
Pinterest
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Google+
http://scriblife.se/2017/01/lite-helikopterperspektiv-tack/
Follow by Email
RSS