MÖRK, MÖRKARE, MÖRKAST . . .

Mörkt läppstift_3_text

Vill du vara riktigt trendig i höst ska du lyfta fokus från ögonen till munnen när du lägger din makeup, för nu är det mörka läppar som gäller. Alltså, riktigt mörka toner från brunt via lila till djupt, djupt vinrött – ja, rena rama läppförmörkelsen! Även om jag för egen del är tokfäst vid riktigt ljusa, beige och gärna matta toner och därmed aldrig skulle få för mig att lägga på ett knallrött läppstift (på mig själv, alltså), är dessa nya, supermörka, svart-brun-lila-röda tonerna ordentligt läckra, näst intill oemotståndliga.

FÖR ATT FÅ DEN SNYGGASTE HÖSTLOOCKEN MED RIKTIGT MÖRKA LÄPPAR, TÄNK SÅ HÄR:

  • Mycket läppar – inte så mycket ögon. Och tvärt om. Lägger du en riktigt mörk färg på läpparna kan det räcka med enbart mascara och en tunn eyeliner kring ögonen. För mycket ögonmakeup förtar den eleganta effekten av det mörka läppstiftet och du riskerar bara att se översminkad ut.
  • Riktigt mörka läppar klarar sig på egen hand. Var alltså sparsam även med rouget.
  • Välj gärna en ton som utgör en kontrast till din egen hudfärg och/eller ögonfärg för att få bäst effekt. Supermörka läppar är en trend som är lika läcker oavsett vilken hudfärg du har i grunden!
  • Höstmörkt läppstift är, precis som det mesta, snyggast på ett gott självförtroende. Så därför: var alltid stolt över dig själv för det har du all anledning att vara. Kom ihåg att stolthet och empati är dina två snyggaste accessoarer!

NÅGRA AV VÅRA FAVORITER:

Mörkt läppstift_5_MAC
MAC Liptensity Lipstick – Double Fudge.   Bilden ovan: ScribLife
mörkt läppstift_collage
MAC Velvetease Lip Pencil – Deep Blackened Plum DIOR Lipstick – 962 Poison Matte

Lycka till!

Av Ingela Hellqvist, makeupartist

Facebook
Facebook
Pinterest
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Google+
http://scriblife.se/2016/10/mork-morkare-morkast/
Follow by Email
RSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *