TREND: Solkysst a’ la 90-tal

shutterstock_338977868
Bild: Shutterstock

Var du en av oss som för en sisådär 25 år sedan regelbundet solade solarium, buffade huden med matt jordpuder, hade Nude som favoritfärg på läpparna vars konturer du självklart ramade in med din brunaste ögonpenna? Då kan du rota fram dina gamla vanor där någonstans i ditt muskelminne, för i vår och sommar är 90-talslooken tillbaka på allvar.

Dock i en uppdaterad tappning. Den bruna ögonpennan som låg som ett millimetertjockt streck i utkanten av den egna läppkonturen, bör du nog skippa. Liksom den kakiga basen som dolde allt, inklusive din egen personlighet.

SÅ HÄR ÅTERSKAPAR DU ENKELT SOMMARENS HETA 90-TALSLOOK – I MODERN TAPPNING:

BASEN

Låt makeupbasen vara tunn, lätt och så naturlig som möjligt.

För en lugn, välmående hud räcker det att jämna ut med en tunn, färgad dagkräm eller bara en lätt svepning med en vårdande mineralfoundation.

Är din hud ojämn på grund av akne, rosacea eller pigmentfläckar? Applicera en återfuktande och skyddande foundation i ett tunt lager över hela ansiktet och komplettera därefter med en utjämnande concealer på de områden du önskar jämna ut – om något behöver täckas ytterligare efter att du jämnat ut med foundation. Tänk på att ”less is more”!

SOLPUDER, JAVISST!

På 80-90-talet solades det solarium hej vilt, för att vi skulle vara så bruna som möjligt (aj, aj, aj …) 2016 ska du gärna vara brun igen men idag vet vi bättre. Vi skippar solariet – men ett ”solpuder” skadar ingen! Det så älskade sol-/jordpudret är tillbaka på allvar. Se till att du skaffar ett solpuder med lite lyster i. Applicera det på kinderna och gärna lite utmed dina ansiktsdrag, för att förstärka ansiktskonturerna.

Komplettera med en ljus highlighter (= ett ljust puder eller skugga med lyster) som appliceras på ansiktets högsta punkter för att ge liv och lyft.

[TIPS! Innan solen målat huden brun är även brun-utan-solprodukter inte att förringa. Idag finns mängder av fina produkter på marknaden som ger mycket fin, sofistikerad färg utan den klassiska brun-utan-sollukten. Mer om brun-utan-sol finner du på ScribLife inom kort.]

OBLYGA BRYN

I motsats till 90-talet är det nu kraftiga, självsäkra bryn som gäller! Låt dina bryn växa så gott det går och måla gärna i där det saknas.

ÖGONEN

Nu är det helt rätt med blå ögonskugga till de övrigt naturliga tonerna. Vill du inte sticka ut så kan du anamma naturens toner i ögonmakeupen. Markera franskanten med ögonpenna och mjuka upp linjen med en pensel. Och självklart mascara på fransarna.

LÄPPARNA

Matt nude, naturligtvis (men utan 90-talets tjocka mörka läppram). Eller varför inte mustigt rödbrun? Båda helt rätt just nu.

shutterstock_242486053
Bild: Shutterstock

Ingela Hellqvist, makeup artist

Facebook
Facebook
Pinterest
INSTAGRAM
LinkedIn
Twitter
Google+
http://scriblife.se/2016/04/trend-solkysst-a-la-90-tal/
Follow by Email
RSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *